Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parafínový zábal rukou

                  CO JE TO PARAFÍN

Parafín je speciální vosk získaný z ropy a obohacený o vitamín E. Vyniká svou schopností zadržovat teplo.Tuhne při teplotě 52 - 62 . Parafín prohřívá,uvolňuje,zvyšuje krevní oběh a otevírá póry. Jeho účinky jsou zdravotní i estetické.

 

                POUŽITÍ PARAFÍNU

  - CHOROBY POHYBOVÉHO APARÁTU

  - chronická revmatoidní artritida, choroby drobných kloubů končetin

  -  zhrublá,mozolovitá,suchá nebo popraskaná pokožka rukou či nohou

 

             PARAFÍNOVÝ ZÁBAL - BLAHO PRO KLOUBY

Během působení parafínu dochází k uvolnění svalů a kloubů a právě proto se parafínové zábaly používají jako součást rehabilitační léčby, zejména pak při degerativním onemocnění kloubů rukou. Jedná se v podstatě o lokální termoterapii ( teploléčbu ),která se běžně aplikuje v lázních a rehabilitačních zařízeních. Lze ji ale aplikovat i na celé tělo - formou parafínových lázní. Takto působí na uvolnění a snížení bolesti celého pohybového aparátu.Zvýšením prokrvení kůže lépe absorbuje minerály obsažené v parafínu. Parafínové zábaly působí blahodárně na nervovou soustavu, cítíte se po nich uvolněně a relaxovaně.

 

          PARAFÍNOVÝ ZÁBAL JAKO KOSMETICKÁ KŮRA

Parafínové zábaly se používají také v kosmetickém průmyslu pro výživu a zjemění kůže rukou,loktů,kolen a chodidel. Mezi nejoblíbenější patří zábaly rukou.Po parafínové kůře jsou hladké a jemné,zbavenéodumřelýchbuněk a suchýchšupinek kůže. Parafínové zábaly se používají také při odstraňování tikových polštářků a celulitidy.